09 marec 2015

Preživljanje prijetnih trenutkov v zimskem vrtu

V teh hladnih spomladanskih dnevih z veseljem posedim v zimskem vrtu. Toplo sonce, ki prihaja skozi stekla in greje rastline ter tla iz terakote, poskrbi, da mi je prijetno toplo. Številne rastline pa poskrbijo za prijeten občutek.

V vrtu imamo posajene številne tropske rastline in zimski vrt tudi pozimi ogrevamo. Tako stopim iz dnevne sobe v pravo tropsko džunglo in to med tem, ko zunaj naletava sneg. Dopoldanski počitek v takšnem tropskem zimskem vrtu v hladnem dnevu je nekaj posebnega.

Poleti, se preselimo na vrt. Zimski vrt postane nekakšen vezni člen med vrtom in hišo. Vsakič, ko grem do vrtne mize, kjer z družino obedujemo, prečkam zanimiv tropski vrt, ki me opomni, kako je rastlinski svet raznolik.

Jeseni, ko se dnevi skrajšajo in noči postanejo hladne, pa se ponovno preselim v zimski vrt. Diskretno postavljene luči, vrt prijetno osvetlijo. Sedenje v udobnem fotelju iz ratana v večernem času po napornem dnevu mi vrne energije in me navdahne z nekakšnim zadovoljstvom. Rastline, ki me obdajajo, me opominjajo, da smo tudi ljudje del narave.

Naš zimski vrt smo postavili že pred leti. Sem pa pred kratkim našel na spletu veliko zanimivega čtiva o zimskih vrtovih, kako jih postaviti in kako urediti.

Zimski vrt >>

Ni komentarjev:

Objavite komentar